Legszuperebb máltai üdülőhelyek - top 5
2014. október 14. írta: maltautazas

Legszuperebb máltai üdülőhelyek - top 5

Málta a Mediterráneum közepe, de mégis sokan nem értékelik olyan nagyra ezt a rengeteg látnivalót rejtő kis szigetet.

Egyesek azt gondolják, hogy csak az 50 év fölöttieknek való és unalmas, rá kell cáfolnom, mert ez természetesen nem igaz. Mások szerint csak poros múzeumok és romok találhatók Máltán. Nos, ez sem igaz; ugyan több 1000 éves kultúrával büszkélkedhet. Sokak szerint régimódi. Ennek is ellent kell mondanom. Olyan szállodák vannak a szigeten, amelyek évente több millió eurót költenek arra, hogy ilyen modernül nézzenek ki és ilyen magas színvonalat biztosítsanak a látogatónak.

Száz szónak is egy a vége, Málta mindenkinek való. Itt a fiataloktól az idősekig mindenki meg fogja találni a kedvére való szórakozást, legyen szó múzeumokról, szuper strandokról vagy éppen felkapott éttermekről.

1. Gozo: ahová a párok járnak

10323176306_b5df5fd524_z.jpg

Nagyon sokat választják Gozot, akik Máltára jönnek üdülni. Főleg azért, mert itt igazán ki lehet kapcsolódni. A rohanó élet itt teljesen ismeretlen fogalom. Ez tényleg maga a nyugalom apró szigete; tényleg pici, csak 68 km². Összesen 31 ezren lakják. Komppal, helikopterrel vagy hidroplánnal közelíthető meg Máltáról (5 km-re fekszik a máltai partoktól).

Kiválóan alkalmas Gozó búvárkodásra, de hajózni is lehet vagy éppen a kis sziget legfontosabb régészeti leleteit is megcsodálhatjuk.

A boutique hotelek úgy szaporodnak Gozón, mint a gomba, mivel egyre nagyobb rájuk a kereslet. Itt található például a Kempinski Hotel San Lawrenz is, ami egy kitűnő 5 csillagos szálloda.

2. St. Julian’s Bay: a tökéletes bulihely

422542395_0f09ae7961_z.jpg

Nincs abban semmi rossz, ha valaki szeret szórakozni. Főleg üdülés alatt megengedhetünk magunknak egy kis ereszd el a hajamat. Erre tökéletes hely St Julian’s Bay. Egy hosszú éjszaka után a jól megérdemelt pihenést a négy (és több) csillagos hotelekben tölthetjük, pl. a Radissonban, InterContinentálban vagy éppen a Corinthia Marinában. Ez nem a kétcsillagos apartmanok világa, melyekről az ibizai San Antonio vagy a rodoszi Faliraki híres.

A város szórakozó negyede, Paceville, ahol tényleg nem lehet unatkozni. Számtalan YouTube videó is igazolja, hogy a hangulat itt minden este a tetőfokára hág.

Autóbérlés Máltán és Gozón - http://www.autoberlesonline.hu/malta/

3. Sliema: az 50 év felettiek kedvelt városa

8496565471_a559817f87_z.jpg

Szerencsére nemcsak a fiatalokról szól Málta, itt az idősebb korosztályok is megtalálják a kedvükre való üdülőhelyet. Aki nyugisabb és relaxáló nyaralásra vágyik, annak melegen ajánlom Sliemát. Maga a város nevének jelentése is a békés, nagyon találó elnevezés.

Közel 5 km hosszú tengerparti sétánya van, igazából ez a város legfontosabb látványossága. Mondanom sem kell, hogy a kilátás egyenesen pazar innen. Jobbnál jobb hajóutakra is befizethetünk.

Az éjszakai élet itt elsősorban az éttermekről szól, ha mégis szórakozni támad kedvünk, akkor irány Paceville, St Julian’s-ban. A hotelek éjszakai élete kicsit másról szól. A délutáni tea és a társas tánc kapja a főszerepet, itt ne is gondolkodjunk egész éjszakás partizásban vagy rúdtáncos lányokban.

4. Qawra: családosok üdülőhelye

5459415336_13b0603980_z.jpg

Különösen a fiatal családok körében közkedvelt. Minden árkategóriájú szállás megtalálható itt, a két csillagostól a négyig. Különböző vízi sportokat is ki tudunk próbálni. Nem olyan nyüzsgő és bulizós hely, mint a szomszédos Buggiba, de sok család- és gyerekbarát étterem van a városban.

Ha már unja a család a strandot, akkor még a gyerekeket is felvillanyozhatja Málta történelme, amiben fontos szerepet játszottak a lovagok és a harcok.

5. Valletta: kultúra kedvelők figyelmébe

10285644413_03103d9073_z.jpg

Málta mindig is központi szerepet játszott a Földközi-tenger térségében. Ennek természetesen megvolt az előnye és a hátránya is. Görögök, főníciaiak, rómaiak és arabok, később a johanniták - mindannyian meghódították ezt a stratégilailag oly fontos kis szigetet.

A főváros legtöbb történelmi emléke a máltai lovagok dicsőségét hirdeti, gondoljunk csak a Nagymesterek Palotájára, a városfalra. Máltáról érdemes tudni, hogy rengeteget szenvedett kezdve az 1565-ös máltai török ostromtól a második világháborús szörnyű bombázásokig. Vallettában számtalan múzeum és fontos történelmi hely van, ami a városban járva tényleg érdemes megnézni.

Ezek közé tartozik a
St. Elmo erőd (a hadtörténeti múzeum is itt található), a Szent János-társkatedrális - Málta leghíresebb és legnagyobb temploma, ami Caravaggio Keresztelő Szent János lefejezése című festményének is otthont ad, a Nagy Kikötő és még sorolhatnám.


Málta valóban sokszínű, izgalmas és különleges sziget, ahol egy percet sem fogunk unatkozni, csak legyen időnk felfedezni minden zegét-zugát.

A bejegyzés trackback címe:

https://malta-utazas.blog.hu/api/trackback/id/tr166793335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása